LIVE 21.00 UUR | AJAX - EXCELSIOR (1-2)

Dit is het livetopic voor de competitiewedstrijd tussen Ajax en Excelsior. De nummers vijf en vijftien van de Eredivisie treffen elkaar om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. De wedstrijd is woensdagavond live te zien via het hoofdkanaal van ESPN. Volg het hier en praat mee!

Ajax is verwikkeld in een strijd om de vijfde plaats. Na de bekerwinst van Feyenoord geeft de vijfde plaats recht op een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. De nummers zes tot en met negen spelen na dit seizoen play-offs voor een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. Ajax heeft op dit moment een voorsprong van één punt op nummer zes NEC.

Vanuit de lappenmand is er goed nieuws te melden bij Ajax. Jordan Henderson trainde dinsdag weer mee bij Ajax, al is het nog wel de vraag of hij woensdagavond tegen Excelsior kan spelen. Ook Steven Berghuis deed een deel van de groepstraining mee. Voor hem komt het duel van woensdagavond nog wel te vroeg.

Ajax in 4-3-3?

Mogelijk treedt Ajax tegen Excelsior aan in het 4-3-3-systeem. Onlangs speelde Ajax een goede tweede helft in het vertrouwde 4-3-3-systeem en dat smaakt naar meer. 'Dat is wel iets waar we op voortborduren, aangezien we de 0-1 achterstand wisten om te buigen naar een 2-1 overwinning. Dat geeft de jongens ook het gevoel dat we op die wijze verder kunnen gaan', zei trainer John van 't Schip dinsdag.

21.00 uur | Ajax - Excelsior (1-1)

Opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan (Sosa 80'), Hato; Tahirovic (Gaaei 68'), Mannsverk (Van den Boomen 80'), Taylor; Godts (Rijkhoff 80'), Brobbey (Akpom 44'), Bergwijn

Wissels Ajax:

Pasveer, De Graaff, Gaaei, Akpom, Medic, Rijkhoff, Van den Boomen, Vos, Sosa, Fitz-Jim, Gooijer

Opstelling Excelsior:

Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagré; Baas, Sandra, Goudmijn; Sanches Fernandes, Duijvestijn, Lamprou

Wissels Excelsior:

Widell, Uddenäs, Naujoks, Nieuwpoort, Omorowa, Van Duinen, De Moes, Kuiper

Doelpunten:

1-0 Devyne Rensch (27')

1-1 Julian Baas (38')

1-2 Lazaros Lamprou (53')

Bijzonderheden:

- Jordan Henderson is mogelijk weer van de partij bij Ajax. De Engelsman heeft de groepstraining hervat. Voor Steven Berghuis, die wel al deels met de groep meetrainde, komt het duel nog te vroeg.

- Bij Excelsior ontbreekt smaakmaker Couhaib Driouech vanwege een hamstringblessure.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

2024-04-24T20:23:32Z dg43tfdfdgfd