VERTREK VAN SLOT NAAR LIVERPOOL KAN VOOR EXODUS ZORGEN IN SPELERSGROEP FEYENOORD

Arne Slot staat in de nadrukkelijke belangstelling van Liverpool. De oefenmeester van Feyenoord, die afgelopen zondag nog de KNVB Beker won, staat zelf open voor een vertrek naar Engeland. Zijn afscheid bij Feyenoord kan mogelijk gevolgen gaan hebben voor de samenstelling van de spelersgroep. Volgens De Telegraaf volgen meerdere spelers de ontwikkelingen met argusogen.

Met nog vier wedstrijden dit seizoen te gaan, bestaat de kans dat Slot bezig is aan zijn afscheidstournee door Nederland. Hoewel Liverpool zich nog niet gemeld heeft bij Feyenoord, gaat men ervan uit dat beide clubs spoedig met elkaar in gesprek zullen gaan. Feyenoord kan nu vragen wat het wil voor Slot, die geen afkoopclausule in zijn contract heeft staan. De vraagprijs van Feyenoord mag er volgens journalist Ben Jacobs absoluut zijn: tien miljoen pond, omgerekend 11,6 miljoen euro. Voor dat bedrag is de Rotterdamse club naar verluidt bereid om Slot én de vertrouwenspersonen uit zijn staf te laten gaan.

Het vertrek van Slot bij Feyenoord kan ervoor zorgen dat verschillende spelers de hoofdtrainer in het kielzog zullen volgen richting de uitgang. Volgens de krant zouden spelers als Dávid Hancko, Santiago Giménez, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quinten Timber erg ‘happy’ zijn met Slot als trainer van Feyenoord en kan zijn vertrek ook gevolgen gaan hebben voor de toekomst van deze spelers.

Lees ook:

Arne Slot over vertrek bij Feyenoord: ‘Ik wilde bijna de club zeggen waarover het ging…’

Feyenoord hield er in principe al rekening mee dat een enkeling zou vertrekken komende zomer. Met name Geertruida, Wieffer en Giménez zouden op de nominatie staan om De Kuip achter zich te laten. Eerstgenoemde beschikt nog over een contract tot medio 2025, waardoor Feyenoord het risico loopt dat de verdediger volgend jaar transfervrij de deur uitloopt. Wieffer en Giménez hebben zich uitstekend ontwikkeld bij Feyenoord, waardoor de club niet voor een vertrek zal gaan liggen.

2024-04-24T05:24:28Z dg43tfdfdgfd